Business Development

Werkt uw bedrijf voor de overheid of zijn uw klanten multinationals?

Om uw portefeuille te behouden en uit te breiden moet u aan de eisen van uw klanten kunnen voldoen. Begin met de voorbereiding ruim vóórdat de offerteaanvraag in de markt gezet wordt!

Schrijft u regelmatig in op aanbestedingen of commerciële trajecten dan kunnen we u helpen met het ontwikkelen van een gerichte bedrijfsstrategie. Het doel?  Uw onderscheidende vermogen in winstgevende kansen omzetten.

In de praktijk blijkt dat bedrijven die goed voorbereid zijn op de aanbestedingsmarkt beter in staat zijn opdrachten te verzilveren. Het komt er op neer dat hoe beter u de markt kent, weet wie uw (potentiële) kopers zijn en wanneer opdrachten in de markt gezet worden, hoe groter de kans dat u de opdracht gegund krijgt. Het effectief inrichten van de sales- of tenderdeskfunctie is nodig om capaciteit zo optimaal mogelijk in te zetten.

Wij kunnen:

  • Sparring partner zijn om de markt te analyseren en kansen te herkennen (markt- en concurrentieanalyse);
  • Adviseren bij het bepalen van de verkoopstrategie;
  • Helpen bij de inrichting van de organisatie (bijv. het ontwikkelen van een tenderdeskfunctie); (link naar inrichting tenderdeskfunctie)
  • Werkprocessen optimaliseren;
  • Haalbare acquisitieplannen & doelstellingen formuleren (business to government en B2B);
  • Samenwerken met uw team (praktisch begeleiden en opleiden);
  • Ingezet worden als interim business development manager.

Intend werkt voor klanten in verschillende sectoren, voor voorbeelden klik  hier. Staat uw sector er niet bij? Neem dan toch contact met ons op want we kennen de spelregels als geen ander en kunnen ook voor u iets betekenen.

Intend werkt in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. We ondersteunen Nederlandse en Vlaamse bedrijven bij zakendoen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. 

Daarnaast helpen we organisaties en bedrijven bij het inschrijven op internationale aanbestedingen van onder andere de EC, Wereldbank, UN, USAID, DFID, CIDA, SIDA, SDP etc).


Bel of mail ons vandaag nog voor een afspraak en een offerte op maat

 

 

 

 

 

Tel: 06 - 224 96 114

Email: info@intend-eu.com

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Agenda en Nieuws

Drempelwaarden Europese Aanbestedingen 2018-2019

De drempelwaarden voor Europese aanbestedingen zijn aangepast voor de periode 2018 - 2019. In het overzicht staan de nieuwe bedragen op een rijtje.

Starters International Business (SIB) 2019

De experts van Intend Business Development zijn erkende SIB adviseurs. We begeleiden bedrijven bij het ontwikkelen van een internationaliseringsstrategie en actieplan. De overheid investeert in export door middel van vouchers. Interesse? Mail naar info@intend-eu.com