Win & Loss analyse – analyse van afgewezen inschrijvingen

Bij het inschrijven op aanbestedingen kun je opdrachten winnen of verliezen. Dit hoort nu eenmaal bij het verwerven van contracten via aanbestedingen in binnen- en buitenland. Toch kun je meer controle over het proces krijgen en succesvoller inschrijven als je inzicht hebt in de verbeterpunten in de inschrijving en het proces. Wij kunnen afgewezen inschrijvingen onder de loep nemen en het inschrijfproces bespreken. Op basis van deze win & loss analyse geven we een helder en concreet advies zodat u vol vertrouwen kunt opereren op de aanbestedingsmarkt!

Hoe? Samen met u bepalen we welke acties onderdeel uitmaken van de win & loss analyse en spreken een vaste prijs af, bijvoorbeeld:

  • Analyse van eerder ingediende offertes (een selectie).

Een drietal afgewezen inschrijvingen en de bijbehorende aanbestedingsdocumenten worden onder de loep genomen.

  • Analyse van de interne organisatie

Interview met betrokken bid manager(s), directie. Hoe is uw team voorbereid op professioneel inschrijven op aanbestedingen, wat is de rol- en taakverdeling, etc.

  • Verslag met bevindingen en aanbevelingen

De rapportage wordt besproken met het management team.

  • Follow-up Training In-company (optioneel)

De resultaten vormen de basis voor een training van een dagdeel of max. 5 à 6 uur. Met onze training helpen wij uw team succesvoller te opereren en meer opdrachten binnen te halen.

Wij hebben jarenlang ervaring met aanbestedingen, zowel in Nederland als internationaal. Op aanvraag kunnen wij u voorzien van referenties met betrekking tot dit product. Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.